aprilie 29, 2018

Călătoria mea și a corpului meu în timp, Episodul 3

image

Săptămâna 2

Iby: finalul celei de-a doua săptămâni a venit cu o recompensă. Anul trecut, de Paște, am primit cadou o bluză, care îmi era cam mică, un sentiment foarte neplăcut. Azi trebuia să merg undeva și am găsit această bluză în dulap. Am luat-o pe mine și surpriză! Îmi venea perfect. 🙂 Atât de fericită m-a făcut acest lucru, încât am zâmbit tuturor oamenilor pe stradă. Abia aștept recompensa de săptămâna viitoare.

Iby, după nașterea fiicelor sale, practicând cea mai mare pasiunea a sa - muzica.

Iby, după nașterea fiicelor sale, practicând cea mai mare pasiunea a sa – muzica.

Andra – vorba cea bună

LAGOM. În conversațiile noastre, eu și Iby învățăm una de la alta, deși poate  ați fi spus că numai una dintre noi învață,iar cealaltă ascultă. Ultima dată când ne-am auzit, Iby m-a învățat acest cuvânt suedez: „lagom”, care înseamnă „Nici prea mult, nici prea puțin. Atât cât trebuie” și este conceptul-secret al vieții bune pe care o trăiesc suedezii.

Iby îmi povestea că deși auzise de ceva vreme de conceptul ăsta,  de când a început să își curețe și să își rearmonizeze alimentația și relația cu propriul corp, a înțeles cu adevărat ce înseamnă să celebrezi moderația, simplitatea, sănătatea și armonia și mai ales să le  incluzi cu adevărat  în stilul tău de viață.

M-a bucurat mult să aud asta, mai ales că Iby cea de la kilometrul zero al călătoriei noastre Reset,  obișnuia să spună că trăiește într-un șir de regrete, lucru pe care l-ați citit și în prima ei filă de jurnal de aici, de pe blog.

Nici prea puțin, nici prea mult. Atât cât trebuie.

 

Până acum am lucrat cu integrarea primelor două obiceiuri de stil de viață sănătoasă: o masă o dată la trei ore și suficientă hidratare, peste care s-au adăugat exercițiile de conștientizare a relației cu propriul corp.

Hai să vedem cum s-a descurcat Iby de data asta 🙂 La ora asta nu știu cum sunt conversațiile noastre pentru Iby (până la urmă ea e cea muncită, forjată să se transforme), dar pentru mine sunt o plăcere. Chiar unul din momentele preferate ale săptămânilor mele.

Intră ultra-rapid în forma mult dorită cu ajutorul RESET – programul urmat și de Iby.

Iby – Călătoria mea

A trecut a doua săptămână și mi-am dat seama cu ce am greșit în prima: nu am băut apă cât trebuia. Pur și simplu trec zile și eu nu beau apă, nu simt sete și nici nu îmi aduc aminte de ea. Așa că am găsit următorul challenge: să beau apă, chiar dacă nu îmi este sete.

Din păcate nu mereu am reușit să mă țin de acest lucru, dar lucrez la problemă. Am pus în fiecare cameră câte o sticlă de apă, însă de multe ori am trecut fără să le văd. Într-o zi am observat că soțul meu (fără să știe de intențiile mele) a golit toate sticlele , drept urmare a trebuit să găsesc o altă modalitate de a-mi aduce aminte de apă. Am decis să caut o aplicație pentru telefon, care mă atenționează legat de consumul de fluide. Am și găsit una, așa că încep de la 0.

Iby și fiicele sale.

Iby și fiicele sale.

 

Reușita săptămânilor ăstora e faptul că mănânc din 3 în 3 ore, lucru care mă salvează de multe abateri. Nu mă mai duce mintea la ronțăit, nu mai poftesc dulciuri. Nu poftesc nici măcar dacă îl surprind pe George, soțul meu, mâncând jeleuri sau ciocolată. La fiecare refuz de dulciuri mă simt mai puternică și mândră de mine.

Într-o zi am cedat în fața înghețatei, dar nu regret decizia.

Nu am exagerat cu porția, am mâncat numai cât să mă facă să zâmbesc și a fost o plăcere, care nu este la ordinea zilei. Plăcerile nu pot lipsi din această lume, însă tot ceea ce trebuie să faci este să nu exagerezi niciodată. Surprinde-te o dată pe săptămână cu ceva ce îți place mult și nu exagera cu ea, ci stai și savureaz-o fără să faci și altceva pe lângă.

Problema cu mâncatul de plăcere  este că o facem în fața televizorului și am ajuns să asociem vizionarea unui film cu ronțăitul. Fiind atenți la film nu ne dăm seama că am mâncat mult peste măsură și ce e mai rău este că nici nu am simțit nimic din acel gust și acea plăcere  deoarece nu am fost atenți.

Concluzia săptămânii este că am ajuns din nou la ideea de a deține controlul asupra zborului nostru.

Ăsta e cel mai important lucru, să fii conștient de ce faci, ce mănânci, cât îți miști corpul. Să o faci cu tot sufletul.

Încă nu m-am cântărit, poate săptămâna viitoare. Mai aștept puțin rezultatele în cifre, deocamdată îmi sunt suficiente „recompensele” săptămânale cum a fost cel cu bluza de săptămâna aceasta.

Citește continuarea aici.

***

Alimentația urmată de Iby în cele 3 luni ale călătoriei sale dar și know-how-ul nutrițional pot fi accesate în programul online All-inclusive RESETCumpără acum pachetul RESET  și creează-ți corpul pe care ți-l dorești. Click AICI și fii unul dintre cei care se vor bucura de o transformare corporală uimitoare!

 

Comments (No Responses )

No comments yet.