iunie 7, 2019

Amalia: „Sunt lucruri despre care este mai bine să taci; unii vorbesc, alții fac!”

image

A făcut timp de 10 ani atletism. Era în formă maximă, până când lucrurile au început să îi scape de sub control: nu mai avea poftă de alergare, nici de mâncare. Amalia Sasarman ne-a povestit cum și-a recuperat sportul preferat, cum a scăpat de cele 5 kilograme extra, dar și cum și-a păstrat obiectivul atins. Urmărești un interviu cu oameni reali și motivații puternice.

Cum și ce te-a determinat să iei decizia de a-ți redesena corpul și de a-ți reconstrui silueta?

A fost un click în momentul în care am citit provocarea de pe Blogal Initiative: Reset. Era ca și cum aș fi luat-o de la început. Cu 9 ani în urmă am descoperit că sufăr de o boala autoimună a tiroidei. Nu sunt nici prima, nici ultima. Doar că așa am aflat explicația tuturor schimbărilor din corpul meu: oscilații de greutate, nervozitate, diminuarea apetitului sexual, oboseala, scăderea interesului pentru sport. Mi-am zis că nu am nimic de pierdut să mă alătur provocării Reset, ci doar de câștigat.

De ce ai ales Reset ca program de remodelare corporală care să îți fie „partener de drum” în această decizie?

Programul m-a atras prin faptul că nu era o dietă universal-valabilă, ci una personalizată, bazată pe istoricul medical și preferințele alimentare ale fiecăruia.

Care a fost cel mai greu moment al tău în călătoria Reset?

Cel mai greu moment a fost renunțarea la dulciuri. Îmi place să gătesc și să îi răsfăț pe cei dragi cu preparate presărate din plin cu praf magic de iubire. Dacă în ceea ce privește mâncarea găsisem soluții (gătesc la crockpot sau cuptor, fără prăjeli), în ceea ce privește prăjiturile era mai greu. Ingredientele sunt mai mereu cele clasice (făină, zahăr, lapte). A fost greu, dar am reușit!

Transformarea Amaliei, așa cum o descrie ea: „De la un amalgam de sentimente la bucuria de a fi din nou eu!”

Dar cea mai mare bucurie?

Cea mai mare bucurie este strălucirea din ochii soțului meu. Simt că este mândru de ceea ce am devenit. El este sportiv de performanță și antrenor de lot național. Simțeam că l-am dezamăgit atunci când am renunțat să alerg (am făcut atletism timp de 10 ani), chiar dacă a înțeles că o parte din decizie era cauzată de tiroidită.

Doar că după prima lună de Reset mi-a revenit pofta de mișcare! Am început cu un program ușor de Pilates (doar este meseria mea să îi susțin pe ceilalți să facă kinetoterapie!) și apoi am revenit la marea mea dragoste : alergarea.

Ce spune cântarul acum după cele 3 luni de program? Dar felul în care te vezi în oglindă?

Cântarul spune – 5 kg. Știu că nu e mult, dar este exact obiectivul propus. După aproape un an de la provocare, acul este fixat acolo, la 50 kg. Iar pentru mine este perfect. În plus, analizele de laborator s-au stabilizat. Știu că nu mă voi vindeca niciodată și că probabil vor mai apărea și alte manifestări, dar cel puțin totul este sub control.

Un gând de final?

Reset mi-a dat impulsul de a o lua de la capăt. Nu a fost ușor și nici nu va fi vreodată. Tentațiile sunt mari și recunosc că uneori calc pe alături. Îmi asum însă acest hop. Nu mă învinuiesc, nu dau vina pe nimeni. Zâmbesc și merg mai departe.

Știu că stă în puterea mea să mențin linia. Iar faptul că soțul și fetița noastră îmi sunt alături pe acest drum este lumina care mă ghidează. „Perseverența este mama succesului”, îmi spunea profesorul de matematică din clasa a VIII-a. A devenit motto-ul meu pentru mult timp. Acum mi l-am creat pe al meu: „Sunt lucruri despre care este mai bine să taci; unii vorbesc, alții fac!”

„O rețetă simplă, dar așa am convins-o pe micuță de faptul că noul meu stil de alimentație i se potrivește și ei. Sunt tare mândră de ea, recunosc!”

 

share:

Comments (No Responses )

No comments yet.