ianuarie 2, 2019

Exerciții de voință – ingredientul secret pentru slăbire

Cum ai arăta și mai ales… cum te-ai simți în propria piele dacă în 2019 pentru prima dată ai reuși moment de moment să faci ce ți-ai propus să faci? Ce rochie ai îmbrăca din nou, câte zâmbete și ocheade ți-ai da singură în oglindă și cât de ușoară și senină te-ai simți? Privirea cui nu ai mai evita-o? Ai dansa mai mult, ai râde mai des și câtă bucurie ai simți?

‘Impactul pierderii frumuseții e greu de suportat de către oricine, dar mai ales pentru noi femeile. De când am dat naștere gemenelor mele îmi e foarte greu să trec prin fața oglinzii, am ajuns în propriul meu coșmar.’

Așa începea un email care a intrat în Inboxul meu în urmă cu exact aproape un an. Un email de la Iby, o tânără mamă de 28 de ani care avea să schimbe mult din felul în care definesc și mă raportez la frumusețe, dragostea de propria persoană și procesul prin care ne creăm un corp cu care nu numai să putem trăi dar pe care să îl și putem iubi, noi femeile.

Iby, înainte de înscrierea în Reset și începutul programului de coaching.

În aparență ce urmează este un scenariu care conține ingrediente simple. Iby avea 20 kg în plus după naștere, în timp ce email-ul ei mă găsea pe mine la 6 ani distanță de când am co-creat super programul de remodelare corporală Limitless, prin care între timp au trecut cu success mii de membri. La Limitless aveam deja o filozofie nutrițională hiper-eficientă dezvoltată și rafinată în ani de către nutriționiștii programului, plus un program de sport cu cei mai buni antrenori, totul cu 93% rată de succes, enorm! Doar că Iby s-a numărat între ceilalți 7%.

Internetul abundă în articole și noi descoperiri ‘uimitoare’ care par pe zi ce trece mai numeroase dar până la urmă ecuația matematică a slăbirii e una simplă: cu cât mai mult reușești să excluzi din alimentația ta zahărul, făina albă și restul alimentelor care conțin carbohidrați nocivi, cu atât mai rapid vei ajunge la forma corporală pe care ți-o dorești. Dacă la pachet incluzi un plan de alimentație bogat în macro și micronutrienți și ultra-hrănitor pentru corpul tău, dar și câteva ore de activitate fizică pe săptămână, succesul poate să îți fie garantat.

Doar că …dacă aruncăm o privire scurtă în jur la toți cei care simt nelalocul lor în propriul corp, tragem ușor concluzia că ingredientul secret al slăbirii și mai greu de pus într-o matrice matematică pare să fie strunirea minții noastre ca să aplice princpiile de mai sus, lucru care se aplica și în cazul lui Iby. În plus, cazul ei era cu atât mai provocător cu cât cele două bebelușe ale sale îi lăsau cu greu loc de un program de somn câtuși de puțin rezonabil sau măcar predictibil. Stresul asupra corpului ei era la nivelul zgârie norilor, iar în încercarea de a câștiga măcar puțină plăcere și relaxare, poftele intense de alimente dulci, grase sau prea sărate erau la ordinea zilei. Succesul părea departe de a fi simplu de obținut, iar rezonabil era să refuz provocarea. Un eșec ar fi fost mult prea apăsător.

Andra și Iby, în una din întâlnirile de la mijlocul programului de coaching parcurs împreună.

Am editat un răspuns negativ la email, dar până să îl trimit am mai citit o dată cuvintele Impactul emoțional al pierderii frumuseții e greu de suportat pentru oricine, dar mai ales pentru noi femeile’ și atunci mi-am adus aminte ceva mai mult decât surprinzător.

Cu un an înainte de crearea Limitless am avut la rândul meu o problemă de greutate. Iar în acel moment eram parte a unui program intens de de dezvoltare personală. La inaugurarea programului, când am făcut cunoștință cu grupul, am fost întrebați care e lucrul pe care dacă l-am pierde am avea cel mai mult de suferit…iar eu am răspuns Frumusețea, pierderea frumuseții aș duce-o cel mai greu.’ Întocmai cuvintele pe care mi le-a scris Iby 7 ani mai târziu.

Și atunci am șters răspunsul negativ pe care îl scrisesem anterior și i-am răspuns că îmi iau angajamentul să o ajut prin ședințe săptămânale de coaching pe o durată de cel puțin trei luni, să își recapete corpul. Am privit victoria ei, întocmai ca pe victoria mea și am decis să pun la bătaie nu doar tot ce știam din miile de cazuri pe care le studiasem din culisele creării și administrării programului de remodelare corporală Limitless, dar și tot ceea ce învățasem în cei 6 ani de psihanaliză pe care i-am parcurs între timp.

La finalul lunii ianuarie 2017 mă așezam umăr la umăr la start cu Iby în călătoria sa de a-și recupera frumusețea, dragostea și stima de sine. Între toate zecile de ședințe de coaching pe skype, dar și în cele câteva întâlniri ale noastre, am muncit la a găsi formula de exerciții de voință, instrumente de suport motivațional și abordarea care să fie cea mai bună fundație care combinate cu alimentația și informațiile puse la dispoziție pe platforma Reset – Slăbește Deștept să fie pachetul complet care să o echipeze pe Iby pentru success și care să o treacă din cei 7%, în ceilalți 93% care înving.

Pozele spun povestea bucuriei rezultatului final, dar ce lasă nespus este cât de fundamental se schimbă în bine viața interioară a unei femei care se privește pe sine din nou ca pe o prietenă pentru care are zilnic un compliment de spus. Și tot nespuse rămân și momentele în care o femeie care se iubește din nou, recapătă nu doar dimensiunile care îi permit să încapă în rochia dinainte de sarcină sau chiar în ce din liceu, dar mai mult de atât recapătă abilitatea de a-și privi familia și pe cei din jur cu aceeași bunătate, seninătate și drag cu care a reînvățat să se privească pe sine.

Acesta nu e ultimul episod dintr-un serial pe blog în care Iby a documentat călătoria sa de slăbire după naștere, nu. Ci este primul episod dintr-un capitol complet nou.

Iby, după 5 luni de urmare a programului Reset și a sesiunilor de coaching transformațional cu Andra.

În 2019 am decis să acord o parte din agenda mea profesională pentru a lucra în protocolul de coaching pe care l-am creat și rafinat pe tot parcursul anului trecut, cu femei care sunt în procesul de a-și recrea corpul în forma dorită și de a-și recăpăta stima de sine. Programul presupune ședințe săptămânale sau bi-săptămânale față în față sau la distanță și voi lucra în paralel cu nu mai mult de 7 persoane într-un program de ședințe de coaching săptămânale, pentru rezultate optime. Mai multe informații despre ședințele de coaching și programări puteți primi trimițând un email la hey@andramunteanu.ro

‘Ingredientul secret’ pe care l-am creat în programul de coaching cu exerciții de voință pentru slăbire nu e pe bază de bicarbonat de sodiu, e departe de a livra rezultate de tipul ’10 kilograme în 10 zile’ și cu siguranță nu propune niciun fel de soluții extreme. Ba dimpotrivă.

Cel mai probabil ești candidata ideală dacă ce îți dorești e mai degrabă un program care să se simtă nu ca o agresiune pentru corpul și mintea ta, la finalul căreia riști să recâștigi chiar mai multe kilograme decât ai pierdut, ci ca o călătorie de a reînnoda relația armonioasă cu poftele, plăcerile culinare și nevoile nutriționale ale corpului tău, care te va recompensa cu siguranță cu un corp pe care să îl iubești senin zilnic. Dacă vrei ca mușchii minții tale nu să se încordeze în fața vreunei diete extreme, ci dimpotrivă, îți dorești să se relaxeze în regăsirea punctului de echilibru, atunci cel mai probabil ești candidata potrivită.

Cele 7 locuri se ocupă dinamic în ordinea sosirii cererilor pe email la hey@andramunteanu.ro, după ce trecem împreună printr-un scurt proces ca să ne asigurăm că programul de coaching e alegerea potrivită pentru tine.

În același timp Iby se alătură echipei Reset – Slăbește deștept ca ambasador al programului. Care va fi misiunea sa în program, vă va spune ea în curând.

Dacă 2018 ne-a adus împreună și ne-a dăruit nu doar bucuria unei prietenii unice dar și a unei victorii spectaculoase într-un caz care nu părea să aibă cele mai multe șanse de reușită, în 2019 devenim o echipă și ne propunem să aducem la peste 1000 de românce bucuria de a-și reiubi corpul, atât prin programul și comunitatea online Reset – Slăbește Deștept, prin ședințele individuale sau prin programul Limitless în orașele în care există franciza.

Rămâneți cu noi!

Andra

Andra Munteanu a co-fondat în 2012 programul de remodelare corporală Limitless, care încă de la înființare a avut cea mai mare rată de succes din cele existente în România. Mai mult de 5000 de persoane au trecut prin program, cu o rată de 93% în atingerea obiectivelor lor de remodelare corporală. Programul este disponibil în francizele din Bacău și Brașov.
În 2017, din dorința de a face disponibilă formula de succes Limitless oamenilor din toată țara, a fost creată plaforma online Reset – Slăbește deștept, care într-un program nutrițional de 3 luni livrează cele mai bune rezultate. Puteți accesa platforma și programul de remodelare corporală Reset aici.

share:

Comments (No Responses )

No comments yet.