ianuarie 16, 2019

Managementul slăbiciunilor

image

Cele mai mari slăbiciuni pot deveni cele mai mari puteri ale noastre. De cele mai multe ori simțim nevoia să lăsăm garda jos și să ne predăm. Este în regulă. Aceste slăbiciuni fac parte din noi, din caracterul nostru, dar se pot transforma în unelte potrivite pentru scopurile noastre.

Să vă povestesc cum am trecut eu peste un moment de slăbiciune.

Era sfârșitul săptămânii și aveam un eveniment în familie. Nu prea am avut timp să mănânc. A fost mare agitație, iar eu am mâncasem aproximativ 20% din ceea ce era scris în planul meu alimentar. Consecințele au fost dezastruoase.

Am ajuns la locație și am devenit pofticioasă. Simțeam nevoia să mănânc tot din platoul pus în mijlocul mesei. Nu am mâncat o cantitate mare din cele servite, însă am gustat din fiecare fel: pâine făcută la cuptor, cârnați afumați, tobă și alte mâncăruri tradiționale. După aperitivul copios, a venit rața, când trebuia să mănânc bine, însă deja eram sătulă de gustarea de dinainte.

Mă simțeam vinovată și nu îmi era bine nici fizic și nici psihic. Au trecut câteva ore și s-a servit tortul. Ce credeți? Am gustat și din tort. În acea clipă am văzut pe fața lui George că a remarcat momentul. Am pus jos lingurița și m-am ridicat de la masă. Iar ceea ce am simțit nu era deloc bun …

Ziua respectivă a făcut  parte din momentele mele cele mai slabe, când stomacul nu asculta ce zicea creierul. Exact ca în dragoste, atunci când inima nu ascultă mintea. Însă cea mai interesantă experiență a fost după ce s-a terminat seara: din cauza faptului că în ziua respectivă m-am predat în fața slăbiciunilor, noaptea am avut vise care m-au tulburat. Am visat că soțul meu mă părăsise. Îl vedeam în vis cu o femeie frumoasă, cu o siluetă perfectă. Subconștientul meu lucra din plin și a avut grijă să mă trezesc cu un sentiment de vinovăție. Mi-am dat seama că încă nu aveam încredere deplină în mine, iar faptul că am trișat a lăsat o urmă puternică în mintea mea. Eram stresată și ispitele veneau în fiecare moment.

Intră ultra-rapid în forma mult dorită cu ajutorul RESET – programul urmat și de Iby și ai 50% reducere în luna ianuarie! Folosește codul de voucher oferit de Iby: SlabesteAcum

În câteva zile am reușit să mă motivez și să nu mă mai învinovățesc pentru cele petrecute. Am reușit să mă împac cu ideea că toată lumea are viața ca un rollercoaster, nu numai eu. După această întâmplare a venit a doua încercare cu niște musafiri care ne-au adus înghețată. Și voila… am reușit ca nici măcar să o gust și credeți-mă că nu a fost greu deloc.

Întâmplarea cu înghețata mi-a adus aminte de primele zile în Reset, când îmi era  greu să refuz. Mi-a adus aminte de toate celelalte încercări de a slăbi, când mâncam numai lactate sau numai zeamă de varză etc. Când ai astfel de  „diete”, orice ispită este greu de refuzat pentru că nu mănânci efectiv nimic, numai un singur aliment.

Când mănânci numai lactate atunci o singură roșie poate fi ispita vieții tale! Chiar și un fir de salată pare cel mai gustos aliment. Însă mâncând diversificat nu prea mai pot apărea ispite. Așa că nu credeți în diete minune” care nu îți dau voie  să mănânci seara, care îți permit doar un iaurt pe parcursul zilei sau doar zeamă de varză. Poate că veți slăbi, dar, la final, vă veți trezi înfulecând cartofi prăjiți și burgeri cu etaj!

Nu zice nimeni că este ușor. Nu este. Avem momente când suntem rătăciți, nu mai vedem clar drumul spre scopul nostru, pur și simplu refuzăm să mai continuăm. Sunt multe motive: stres, supărare, oboseală etc. Și eu am momente când sunt la Mall și simt miros de cartofi prăjiți, iar pentru o secundă îmi imaginez cum ar fi dacă… Dar trece foarte repede acest sentiment pentru că nu îmi permit să îmi fie foame și să risc să mă ghideze stomacul.

Iby alături de soțul său, după ce a parcurs programul Reset

Țin minte că de nenumărate  ori am fost flămândă la  supermarket. Ce credeți? Am cumpărat jumătate de magazin și mi-am umplut frigiderul cu alimente nefolositoare. Zic nefolositoare pentru că de multe ori nu ajungeam să le consum înainte de termenul de valabilitate. Mergeam la cumpărături îndemnată de stomac, și nu de mintea activă.

Când aveam frigiderul plin de mâncare nesănătoasă, aveam tentația în casă. Bineînțeles că zile întregi, ori de câte ori deschideam frigiderul, găseam ceva cu zahăr sau ceva bogat în calorii sau cu ingrediente pe care nici măcar nu le puteam citi. Așa că niște cumpărături făcute cu stomacul gol pot să aibă consecințe foarte lungi.

Dragă cititor, ia totul cu tihnă și cu răbdare, inclusiv un moment în care se întâmplă să trișezi. Învață tot ce poți din acesta și niciodată, dar niciodată nu te pedepsi, nici măcar mental sau printr-o atitudine. Pe parcursul întregului proces poartă-te cu tine însuți ca un prieten bun. Iartă-te cum ai ierta un copil care a uitat regulile jocului.

Este important ca tu să te simți bine în prezența ta proprie. Trebuie să te iubești destul de mult pentru a trece cu vederea și să îți oferi încredere pentru a te ridica după un eșec. Tot ceea ce faci o faci pentru tine, nu uita! Toate eforturile pe care le depui sunt grele. Apreciază-le. Îmbrățișează-te și nu uita de ce ai început. În câteva luni vei fi tare mândru de tine.

Exercițiul pe care ți-l propun:

Acceptă ispita ca să poți renunța la ea. Definește acele alimente care îți sunt greu de refuzat și încearcă să le eviți. Cauzele ispitei pot fi foamea, lipsa somnului, lipsa sexului, încrâncenarea sau presiunea, adică mediul hormonal de stres. În acest momente încearcă să eviți acele zone unde se găsesc ispitele tale.

Fii prezent mereu în momentele tale de slăbiciune și nu îți lăsa sentimentele să decidă în locul tău. Încearcă să iei cât mai des masa în liniște, fără să fii distras. Fii prezent și savurează, bucură-te. Hrănește-ți corpul nu doar cu alimente, ci și cu bucuria de a le mânca.

Acum disponibil și programul de coaching transformațional pentru slăbire rapidă, desfășurat de Andra cu Iby pentru transformarea sa fizică spectaculoasă.

Programul de food coaching include atât consultanță nutrițională, cât și sesiuni motivaționale în care vei primi tot suportul și instrumentele necesare pentru a depăși perioadele de platou, poftele emoționale și blocajele de demotivare.

Dă-ne un email la hey@andramunteanu.ro și ocupă unul din cele 7 locuri disponibile lunar pentru programări. Locurile se ocupă în ordinea sosirii cererilor, în măsura disponibilității lor.

share:

Comments (No Responses )

No comments yet.