mai 22, 2019

Strategia de intrare în formă pentru vară

image

Lumea mă întreabă din ce în ce mai mult cum să intre în formă înaintea verii. Sezonul cald vine atât de repede încât nici nu observăm, iar gândurile noastre îndreptate către siluetă înseamnă că vrem să ne simțim bine în pielea noastră. Toți vor o soluție rapidă și eficientă, dar nu toți țin cont de sănătate.

Înainte de nunta noastră, intrarea în formă pentru mine însemna foarte multe salate și multă mișcare. Kilogramele se topeau mai ceva ca înghețata și la nuntă eram o mireasă subțirică, de nu mai pot de dragul meu când mă uit la poze 😀 Da! Exact. Noi, femeile, de dragul pozelor facem multe, foarte multe.

Iby în ziua nunții, mai fericită ca oricând

 

Era o perioadă de câteva săptămâni, în care nu prea mâncam, doar verdețuri, iar după ora 18 nimic. Dar nimic! Dieta mea a avut rezultate super rapide, într-adevăr. Țin minte că la fiecare probă de rochie, designerul trebuia să-mi mai strâmteze rochia cu 1-2 cm.

La o lună de la nuntă, în luna de miere (10 zile și 9 nopți), care nu era all-inclusive, am pus înapoi cât slăbisem în câteva săptămâni.

Mă întrebam: „Cum este posibil?” Am dat vina pe metabolism, pe hormoni, pe mâncare și cine știe ce alte explicații mai găseam. Eu în nici un caz nu eram de vină. Între timp, mii de gânduri de nemulțumire îmi decolau și aterizau zilnic în cap și mă țineau încruntată, într-o stare de alertă, de parcă mi-ar fi lipsit ceva esențial. Mă gândeam dacă aveam nevoie de vreun regim alimentar sau dacă îmi era bine oricum.

Întâmplarea a fost că la câteva săptămâni am și rămas însărcinată. Astfel a început o perioadă în care o credeam pe mama și pe multe alte persone că trebuie să mănânc tot ce vreau pentru că așa era bine pentru gemene. Rezultatul a fost că după naștere aveam aproape 90 de kilograme, față de 63 din ziua nunții. Vorbim despre 27 de kilograme acumulate, care, credeți-mă pe cuvânt, nu sunt coincidență.

Acele câteva săptămâni în care mi-am interzis tot și toate s-au întors împotriva mea ca un buzdugan. Foamea și salatele mi-au provocat oscilații în greutate, un efect pe care nu mai știam cum să îl opresc. Tot ce știam era că nu mai vreau să îmi fie foame.

Ce s-a întâmplat? Organismul meu, atunci când i s-a diminuat raportul caloric zilnic, a intrat în stand-by, consumând mai puțină energie, astfel metabolismul a devenit leneș. Rezultatul a fost că la sfârșitul dietei, când kilogramele au fost conform dorințelor, organismul meu s-a schimbat. Am reluat obiceiurile vechi, dar cu un metabolism care nu mai funcționa în parametrii normali. Acesta este motivul pentru care am recuperat rapid kilogramele, chiar mai multe față de cele pierdute.

Transformarea lui Iby după adoptarea unui stil de viață sănătos și a unor obiceiuri alimentare permanente

După terminarea programului Reset deja știam care a fost greșeala. Ar fi trebuit să zic NU oricărei diete, să refuz să îmi fie foame și să aleg sănătos. Ar fi trebuit să încep mult mai devreme un proces de remodelare corporală, nu doar cu câteva săptămâni înainte de nuntă (eveniment stabilit cu un an înainte). Soluțiile cele mai rapide nu mereu sunt cele mai bune. Ce vine ușor, pleacă la fel de ușor.

De atunci, când mă întreabă cineva „Cum să intru în formă pentru vară?”, răspunsul meu este „Din timp, cu alegeri sănătoase!”

Nu este greu de aflat când vine vara. Pentru asta avem calendarul și prognoza. Nu poți începe o remodelare corporală sănătoasă în iunie pentru o vacanță tot în iunie. Va trebui să te pregătești din timp pentru acest proces și să te informezi.

Alege să mănânci sănătos și cere sfatul unui specialist pentru a avea un plan de alimentație cu alimente potrivite pentru tine. Hrănește-te și hidratează-te corect și învață să zici NU pastilelor și ceaiurilor minune. Ele nu fac niciun bine, doar degenerează situația. Alege nutriția pentru că este o știință la care trebuie să apelezi atunci când ai nevoie de sfaturi pentru a pierde în greutate.  Și nu uita: foamea în perioada dietei nu este aliatul, ci dușmanul tău.

share:

Comments (No Responses )

No comments yet.