ianuarie 21, 2019

Take your time

image

Proverbul meu preferat este: „Chiar și ceasul stricat arată ora exactă de două ori pe zi.” Chiar și în zilele noastre negre putem găsi momente de bucurie, doar trebuie să le observăm și să le permitem.

Simt pe propria mea piele trecerea timpului și în fiecare zi am impresia că pierd ceva. Când se întunecă încep să realizez cât timp am pierdut cu anumite situații și de câte ori am supradimensionat o problemă în loc să caut soluții pentru ea. Sunt zile grele când îmi este greu să zâmbesc sau să găsesc un moment de fericire sau de liniște. Și motivul nu este timpul, oh nu…. Ci incapacitatea de a gândi pozitiv atunci, când sunt supărată.

În ultima perioadă mi-am propus 3 momente de bucurie pe săptămână. Sună ciudat, dar mi-am dat seama că timpul nu îl am, ci mi-l  fac.

Aceasta era diferența care mă supăra mereu: credeam că nu am timp, pe de altă parte nici nu făceam mari eforturi de a îmi face timp DOAR PENTRU MINE. Poate din cauza confortului, din dragoste, din solidaritate sau alte sentimente, însă de fiecare dată am avut de pierdut.

Am preluat foarte multe responsabilități, care puteau fi lăsate copiilor sau soțului. Îmi era rușine să cer ajutor atunci când îmi era greu și de multe ori am decis în locul soțului doar ca să termin treaba mai repede. Am considerat că îmi pot face familia mai fericită preluând foarte multe responsabilități și astfel reducând timpul meu la aproape zero.

Intră ultra-rapid în forma mult dorită cu ajutorul RESET – programul urmat și de Iby și ai 50% reducere în luna ianuarie! Folosește codul de voucher oferit de Iby: SlabesteAcum

A fost o greșeală imensă, drept pentru care am simțit nevoia unei schimbări. Astfel am ajuns să caut momentele de bucurie, timpul pentru pasiunile mele  și motive de întâlniri cu prietenii. Bineînțeles, nu toți au fost de acord. De exemplu, mama mi-a dat de înțeles că treaba mea de mamă și de soție nu se termină niciodatăși că nu este timp pentru sărbătoare când bucătăria arată groaznic.

În primele secunde m-am înfuriat și îmi ceream drepturile, însă mi-am dat seama că ea m-a învățat cum să mă îngrop în muncă și cum să nu mă opresc din spălatul vaselor chiar dacă arde casa. A făcut-o din dragoste, dar și-a sacrificat fericirea pentru noi. Ne învăța zi de zi cum să fim fericiți, dar nu ne-a și arătat asta. Din dragoste și atenție nu ne-a pus să mai spălăm și noi vasele, în schimb nu s-a bucurat de nicio plimbare cu tata…

Societatea noastră se concentrează pe fericirea copiilor noștri și uită de fericirea părinților. Fericirea este dăruită, dar nu este învățată.

Aud mame care fac temele copiilor și îi trimit 7 zile din săptămână la diverse activități. Însă acest efort presupune mulți bani, mult timp, multă alergătură și multe regrete. După câteva cuvinte de laudă despre copilul minune urmează mereu cuvintele triste care reflectă frustrările părinților care nu au timp unul pentru celălalt, care nu și-au mai vorbit de zile, care nu au mai ieșit la o cafea. Din vina lor. Pentru că nu își lasă copii să devină independenți și nu se concentrează și pe propria lor fericire.

După ce am născut am avut și eu sentimentul de a dărui totul gemenelor. Le-am dăruit tot ce aveau sau n-aveau nevoie. Și am devenit tristă pentru că nu mai aveam timp de mine, nu mai aveam timp de necesitățile de bază și nu mă mai vedeam frumoasă deloc.

Sunt situații când efectiv nu ai timp de nimic, dar încearcă să fii realist puțin și să recunoști că din toate treburile pe care le faci, mai poți lăsa și altora sau pe alte zile, iar cu timpul rămas să faci ceva minunat DOAR PENTRU TINE.

Găsește bucurie, fericire și zâmbete în activitățile tale zilnice. În fiecare zi trebuie să ai în program un moment care să-ți aducă bucurie. Poate fi vorba de ceva legat de muncă, o pasiune pe care o practici sau o persoană cu care mereu te întâlnești. Toate aceste activități te vor lăsa cu un sentiment bun. Găsește bucuria chiar și în cele mai grele zile și mai ales în ele. Permite-ți șă fii mâhnită, supărată sau tristă, dar fără să supradimensionezi momentul.

Iby, înainte de sarcină, bucurându-se de o seară liberă

Senzația de foame este de cele mai multe ori declanșată de stres. Mâncăm pe fond emoțional și creierul nostru nu mai pilotează, ci emoțiile împreună cu stomacul nostru. Când sufletul nu este fericit apare stresul, iar deciziile vor fi luate pe baza acestor sentimente trecătoare. Nu mai gândim la rece și ulterior ne simțim vinovați și stresați. Un cerc vicios, însă careare soluții.

Conexiunea trup și suflet este una dintre cele mai frumoase relații. Te simți mult mai bine într-o casă bine îngrijită, decât într-una dezordonată, așa că este momentul să faci curat în sufletul tău. Iar acest lucru presupune timp, timp pentru. Totodată fii drăguță.

Viața trăită cu tandrețe are un fel misterios de a desena în tine o frumusețe care se vede rapid pe chip și corp.

Exercițiul pe care ți-l propun:

Prioritizează 2-3 ore pe săptămână pentru un ritual propriu de relaxare. Poate fi orice îți prinde bine – meditație zilnică, o vizită la spa, ieșire în natură, un spectacol cu muzică relaxantă, o baie caldă cu uleiuri.

Descarcă-te de furie, găsește mecanisme prin care să te descarci, cum ar fi sportul, mișcarea, plimbările și evită să mănânci în  momentele tensionate.

Acum disponibil și programul de coaching transformațional pentru slăbire rapidă, desfășurat de Andra cu Iby pentru transformarea sa fizică spectaculoasă.

Programul de food coaching include atât consultanță nutrițională, cât și sesiuni motivaționale în care vei primi tot suportul și instrumentele necesare pentru a depăși perioadele de platou, poftele emoționale și blocajele de demotivare.

Dă-ne un email la hey@andramunteanu.ro și ocupă unul din cele 7 locuri disponibile lunar pentru programări. Locurile se ocupă în ordinea sosirii cererilor, în măsura disponibilității lor.

 

share:

Comments (No Responses )

No comments yet.